dinsdag 18 oktober 2016

Human Design Profielen: Profiel 2-5 Hermit - Heretic

Human Design Profiel 2-5 Hermit – Heretic



Het profiel in Human Design geeft 70% van ons Purpose, de betekenis, de weg, het doel, de zin aan van de weg die je beloopt. De cijfers 1 tot 6 staan voor de lijnen in de hexagrammen die jouw profiel bepalen. Lees het blog over de verschillende presoonlijkheidslijnen en de rollen van de profielen hier:
http://koppernicus.blogspot.com/2016/10/human-design-profielen-wat-zijn-nou-die.html




Ook van de 2-5 zijn er niet veel, het zijn de laatste 7 minuten van het 2 thema.

Waar de eerste lijn introspectief is, de tweede lijn projectie en de derde lijn adapterend (veranderend) is de vierde lijn Externaliserend en de vijfde lijn is Universalisation. Mensen zien de 5e lijn persoonlijkheid ook altijd als iets verhevens, dat is de betekenis van Univeralisation. Dit kun je ook zien in de keynotes die hier bij horen, Generaal, redder etc. Daarnaast is dit het eerste profiel die trans-persoonlijk is. De 5 gaat over de ander, kan de ander helpen, is aantrekkelijk voor de ander en biedt een andere perceptie. De 5e lijn is de ketter die het anders ziet dan de gelovigen, hij kan als geen ander een andere kijk geven en dingen van verschillende kanten bekijken en weten hoe het anders kan dan zoals het nu gaat. De 5 bekijkt de wereld ook eigenlijk continu en weet wat er speelt, hij is nl trans-persoonlijk, hij weet werkelijk dat er anderen zijn. Waar de onderste lijnen, 1,2 en 3 helemaal over zichzelf en hun eigen proces gaan, heel veel naar zichzelf terugbrengen en de 4e lijn weet dat er anderen zijn in de zin dat hij kan externaliseren, naar buiten kan brengen wat hij geleerd geeft, is de 5 volledig interactief met de wereld met de mensen om zich heen.

 

Profiel 2-5: De Kluizenaar – Ketter.


Waar de vierde lijn niet zomaar iemand anders zijn waarheid aan kan nemen omdat ze zo vast in hun eigen juistheid zitten en dat naar buiten willen brengen kan de vijfde lijn niet zomaar een waarheid aannemen omdat ze altijd alles van meerdere kanten bekijken. Niets is zwart of wit. Omdat de 5e lijn het altijd anders bekijkt en zegt “je kunt het ook zo zien” worden ze vaak gezien als degene met het antwoord, de leider, generaal in tijd van nood, redder. Er worden dus hoge verwachtingen geschapen van de 5e lijner. De 5e lijner staat dus altijd onder druk om die status ook waar te maken want als hij dat niet kan dan dondert hij van het voetstuk af en dat is pijnlijk. De 5e lijner zal dus altijd proberen te zorgen dat hij er niet af valt. Bij de 2-5 doet hij dat door “laat me met rust”, de Hermit, kluizenaar zorgt er voor dat hij vaak gewoon niet op de uitnodiging in gaat. Als hij dan toch geroepen wordt om als generaal de boel te redden dan moet hij het ook waar maken. De 5e lijn heeft dus een reputatie, mensen verwachten allerlei dingen van de 5. Voldoet de 5 niet aan de verwachtingen dan gaat dat ten koste van de reputatie van de 5. En reken maar dat mensen het dan zullen weten dat je het niet gedaan hebt, voldoen aan de verwachting. De 5e lijn kan aan de verwachting voldoen door het praktisch te maken. Is het niet praktisch: Boem, de ketter wordt verbrand. Is het praktisch wat hij brengt, dan ben je de held, gaat het goed. De 5e lijn weet heel goed dat hij als redder/generaal niet de hele tijd bij iemand in de buurt moet zijn, dat hij zich ook regelmatig terug moet trekken om dan later weer met iets praktisch terug te kunnen komen. Je kan geen redder zijn als je er steeds bent, dat werkt niet dus zijn job is tijdelijk van aard. Hij is de troubleshooter, de interim manager.


De 2-5 heeft een zeer tegengesteld bewust/onbewuste wisselwerking. Alles aan de 2 geeft aan “laat me met rust” en dat is het bewuste deel Het onbewuste deel van de 2-5 , de 5 zegt “ik kan je helpen, kijk ik zie het anders, ik kan je helpen, ik ben aantrekkelijk, ik wil je verleiden” en daardoor is de verwachting enorm groot. Er is al een verwachting naar de 2 omdat anderen zien wat die kan zijn, de verwachting van de 5 geeft nog meer verwachting. En met recht, de 2-5 kunnen mensen op ongekende manier helpen, het punt is er is een intern dilemma en je moet door de barrière heen voordat ze uit het “alleen zijn” willen komen. Wat een mooi profiel hè?

Ook de projected attitude is heel anders dan de 2-4, het is Demorat-General. Dit houdt in dat de 2-5 bewust zegt “doen jullie maar terwijl de onbewuste projectie die van de generaal is, de generaal die het allemaal weet, die de dag kan redden omdat hij het juiste battleplan heeft. En hij heeft ook werkelijk kwel wat te brengen. Dat zorgt er dus voor dat mensen wel steeds weer naar de 2-5 toe komen om te vragen “jij kan helpen en alleen jij kan dat”.
Ook De limited perspective geeft die afstoten/aantrekken aan het is de “Bigot” van de 2 die heel bot afstoot en het zat wordt dat er steeds aan hem getrokken wordt en daaronder de “savior” memory dat men onthoudt die weer aantrekt. De 2-5 projecteert dus dat hij de redder is, “ik kan je redden maar blijf uit de buurt.” “maar je kan me redden, daar ben jij heel goed in, ik weet dat je me kan redden” En in werkelijkheid kan hij dat ook heel waarschijnlijk, maar krijg hem maar zo ver.
Aspired to role is Harmony maar de richting die daaraan gegeven is is Attractiveness. Dus harmony door aantrekkelijk zijn. Hier komt naar voren dat de 2-5 wéét dat hij kan redden en het eigenlijk ook wel nodig heeft dat mensen in hem de redder zien, hij heeft die aantrekkelijkheid nodig want mensen hebben elkaar gewoon nodig en de 2-5 hééft ook heel wat te bieden en ook dat aspect van zichzelf wil hij benutten natuurlijk.

                      

Relaties


De Bonding strategy-sexuality van de 2-5 is Shyness/boldness – seducer/seduced. Dus de verlegenheid of botheid die de 2 heeft waar mensen doorheen moeten prikken om ze te bereiken heeft ook de verleider of degene die verleid moet worden. Ook hier is dus weer achter de barrière een aanlokkelijkheid die mensen naar zich toe haalt. Prachtig de contradictie. De 2-5 wil zo graag alleen zijn maar ook weer niet. Laat me met rust maar ik wil je wel. Mooi, dit.

Security strategy – humanity (levensonderhoud en hoe ze met mensen omgaan. Is de nourisher/depleter die we bij de 2-4 al zagen en daarachter distributor/hoarder. De distributeur komt naar boven als hij univesaliseert, dan verdeelt hij de taken, verdeelt hij inzichten, geld of iets dergelijks, datgene wat hij te bieden heeft. Als hij niet dat ding kan doen kan de verzamelijr, de gierigaard nar boven komen. Hier hebben we dus iemand die verzorgend of drainend kan zijn den die ook zijn rijkdom verdeeld of gierig bij zich houdt. Dat kan dus heel mooi en menslievend zijn of heel lelijk-zelfgericht.gierig. De mensheid heeft allerlei mensen nodig en alle 5en hebben beide delen in zich. Je zou ook kunnen zeggen dat hij zichzelf verwent.



Al met al is de 2-5 dus een zeer teruggetrokken persoon. Het verschil met de 2-4 is dat die helemaal oké is met het teruggetrokken zijn harmonie in alleen-zijn terwijl de 2-5 een enorm projectie naar buiten brengt van “kijk mij eens”en daardoor blijven mensen bij hem aan kloppen. Hierdoor is het alleen zijn nooit helemaal in rust. De 2-5 heeft heel veel te bieden als hij iets praktisch kan brengen, dat is zeer belangrijk voor de 2-5. Studeren, leren, een skill hebben is dus zeer belangrijk voor de 2-5.

Zelf ben ik ook een 5, een 5-1, die heeft univeraliserende dus in het bewuste, dat is weer iets heel anders dan als de 5  die bij de 2-5 en 3-5 onbewust is.

We zijn allemaal anders, echt waar, ieder is uniek en absoluut noodzakelijk voor he geheel. Alleen al om die reden ben je meer waard dan je kunt bedenken. <3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten