woensdag 19 oktober 2016

Human Design Profielen: De 3-5, Martyr - Heretic

Profiel 3-5 Martyr - Heretic

Het profiel in Human Design geeft 70% van ons Purpose, de betekenis, de weg, het doel, de zin aan van de weg die je beloopt. De cijfers 1 tot 6 staan voor de lijnen in de hexagrammen die jouw profiel bepalen. Lees het blog iover de verschillende presoonlijkheids lijnen en de rollen van de profielen hier:
http://koppernicus.blogspot.com/2016/10/human-design-profielen-wat-zijn-nou-die.html 

Vandaag de


Profiel 3-5 Martelaar - Ketter


Hier hebben we opnieuw de aantrekkelijke 5 die moet universaliseerd, die aantrekkelijk is voor anderen, waarop geprojecteerd wordt als Generaal, als verlosser, redder, als verleider, die dingen anders ziet en wèl de oplossing heeft. De 5 onbewust is super aantrekkelijk. En daarvoor bewust de 3, de martelaar die tegen mensen opbotst, die relaties, vriendschappen, werk breekt en weer opstart, die door vallen en opstaan, de kop stoten en daarna bukken leert lopen, leert wat er niet werkt in het leven. Bij de 1-3 is het een onbewust proces, nu is de 3 bewust. Dus nu wéten ze dat ze waarschijnlijk gaan vallen en daarna weer op moeten staan. Dat maakt je pessimistisch maar ook tough, weerbaar. En zet die bij elkaar. Dan heb je dus een super aantrekkelijke martelaar die steeds dingen fout lijkt te doen en ontdekt wat er niet werkt waar mensen graag hun projectie van verlosser op loslaten. Als hij benaderd wordt moet hij wèl wat te bieden hebben en dat weet hij want die projectie heeft hij al van heel jongs af aan. “Jij gaat grote dingen doen jongen” om vervolgens keer op keer de mist in te gaan.. Doe daar een sausje van pessimisme bij want door al dat tegen mensen aan bumpen, vallen en opstaan en projectie wordt je echt niet happy en dan heb je een depressie op tijdklok staan. Het is een profiel dat al jong enorme lage zelf dunk kweekt. Dit is dan ook een thema bij vele 3-5 personen. De 3 die adaptief is, leert door ervaring, door ontdekken wat niet werkt en steeds weer opnieuw iets anders probeert. De 5 die universaliseerd, als verheven gezien wordt, de redder, de generaal. Wat een combi. Daarnaast is de ketter ook nog eens eentje die steeds opnieuw nieuwe mogelijkheden ziet, steeds een andere “angle”, niet bewust maar het gebeurd wel..

De Projected attitude, hoe hij naar buiten komt is de anarchist die het niet eens is met de status quo en het wil afbreken en dan over wil doen met daaronder de generaal dus de persoon die het beter weet. Hiermee heeft de 3-5 dus dat hij vrij zeker weet dat hij gelijk heeft. De anarchist weet het en blijkbaar weten anderen het dus ook want ze zien hem als generaal, als redder. Dat is de projectie die de 5 krijgt, hij wordt op een voetstuk gezet. Dus als anderen zijn manier, zijn juistheid dus niet begrijpen dan moet hij het proberen ze op een andere manier het over te brengen.En zo Probeert hij het keer op keer weer.



De Limited perspective, dus het stukje dat hij voornamelijk ziet is pessimisme. Pessimisme met daaronder de verlosser, de redder. Dus hij is pessimistisch maar wel de redder of omdat hij de redder is. Op het moment dat hij redder zijn  in praktische zin niet waar kan maken dan wordt de ketter verbrand, denk er om. En natuurlijk maakt hij het redelijk vaak niet waar want hij heeft trail and error als proces dus de brandstapel gebeurd regelmatig. Misschien is hij wel pessimistisch omdàt hij de verlosser is, zo wordt gezien en het niet waar kan maken, kan ook nog, de ketter kan op veel manieren zijn situatie bekijken. Tenminste niet waarmaken op de manier waarop de maatschappij op dit moment hem bekijkt.. Er is niets mis met de 3-5, dit is zijn rol, zo gaat hij door het leven. Je kan het hem niet kwalijk nemen dat hij pessimistisch is op zijn tijd en af en toe depressief. Helemaal een 3-5 met een ongedefinieerde ego centrum wat vaak gebeurd. Die weet niet wie hij is, alleen dat hij mensen vaak in de weg zit, en tegen mensen aan botst, bij wijze van spreken want dat hoort bij hem. Hij heeft eigenlijk geen idee dat er anderen zijn die hem liefhebben, hij weet alleen dat er projecties zijn op hem. Hij ontdekt anderen pas als ze tegen hem aan botsen, als het ware.



Aspired to role, waar haalt hij zijn drive vandaan? Sustainment, hij is een volhouder. Hij gaat dóór, taai want stèl dat het werkt, dan kan hij het blijven doen, dan is hij de redder, kan hij brengen wat er gevraagd wordt. De 3-5 wil helemaal niet vallen en opstaan, ze willen blijven gaan en dus gaan ze door en door. én hij is enorm aantrekkelijk en het feit dat er steeds mensen zijn die in hem geloven, die hem fijn en tof vinden en van alles projecteren op hem doet hem doorgaan, dat is zijn drive. 


 Relaties




Bonding strategie sexualiteit van de 3-5 is Bonds made and broken - Seducer, seduced. Dat houdt in dat hij relaties heeft die regelmatig onderbroken worden en als hij daar niet een strategie voor heeft met zijn partner doordat hij of zijn partner regelmatig een tijdje op vakantie gaan of latten dan zullen de relaties mogelijk stuk gaan of knipperlicht worden.Ook een vrachtwagen chauffeur of iemand op zee of off shore zou werken, er zijn mogelijkheden voor langdurige relaties. Om mensen te ontmoeten loopt hij als het ware tegen ze aan (hoort bij de 3), hij kan rekenen op zijn aantrekkelijkheid kwa uitstraling om genoeg interesse te krijgen.

Security strategy, humanity, hoe hij met zijn zekerheden (werk, huis, inkomen) omgaat is ook bonds made and broken. Ook daar dus weinig continuïteit. Een ondernemer, contractwerker, begrafenis ondernemer, uitzendkracht of gedetacheerd worden, vertegenwoordiger, havenmeester, interim manager, makelaar, therapeut, dat soort banen waar hij contact heeft met veel verschillende mensen is een handig idee. Zijn rol in de mensheid is distributeur/hoarder. Hetzelfde als de 2-5 maar nu met wisselende mensen aan wie hij verdeeld of bij wie hij graait. Zowel de 3 als de 5 zijn van afwisselingen en niet heel lang hetzelfde doen. De 5 kan niet heel lang in een werksoort blijven en steeds maar weer aan de verwachtingen voldoen, hij moet steeds met iets nieuws komen om de verwachting waar te maken in wat hij doet. Reclames maken is een goeie voor de 5 bijvoorbeeld, met zijn alternatieve mogelijkheden kan hij steeds nieuwe ideeën brengen. De druk van buiten is dan wel hoog. De 3 is anders, die MOET af en toe er even uit, een andere klant, een andere werkplek, andere leefomgeving. Doet hij dat niet dan volgt onherroepelijk een breuk. Zo is het gewoon. Nu je dit weet kun je een wijze keuze maken mbt werk.

De 3-5 heeft het niet makkelijk in het leven maar als hij zijn design weet, weet hoe hij werkt, weet dat dit onderdeel is van zijn rol, zijn “pak” wat hij dit leven aantrekt dan kan hij op allerlei alternatieve wijzen oplossingen vinden voor de klassieke bonds made and broken en vallen en opstaan thema's in zijn leven. De 3-5 is onmisbaar in het leven, ze laten werkelijk zien wat opstaan en doorgaan betekent ze zijn daarmee een enorme inspiratie voor mensen. Ook laten ze zien wat niet werkt, ze zijn zeg maar de voor-proevers. Die zijn broodnodig.
En met de juiste steun, acceptatie en liefde die in hem blijft geloven ook al word ze soms moe van zijn pessimisme die gewoon bij hem hoort, is alles mogelijk. De 3-5 kan, als hij werkt volgens type en strategie iedere keer dat er iets mis gaat vertellen: Zo dat werkt niet, dat weten we dan ook weer" en vervolgens de boel weer oppakken. Dat is een mooie manier van in het leven staan, wetend dat dat je leven is. Zou voor iedereen wel goed zijn, "Zo dat werkt niet, hoe zal ik het nu aanpakken?"

We zijn hier allemaal om liefde, blijdschap, geluk, tegenslag, voorspoed, kortom Het Leven te ervaren, ieder op zijn eigen manier, met eigen uitdagingen. <3 <3 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten