woensdag 2 november 2016

Human Design Profielen 6-3 Role Model - Martyr

Human Design Profielen 6-3 Role Model – Martyr
Hier hebben we de laatste van de 12 profielen. En omdat het de laatste is is het thema transitie zeer van toepassing. De volgende stap na de 6-3 (want het leven eindigt niet) is de 1-3 van het volgende hexagram. Dus dit profiel maakt zich klaar om over te gaan naar het volgende hexagram en dat betekent van het dak af komen. Waar de 6-2, als hij op het dak gevraagd wordt, terug valt op zijn 2e lijn onbewust valt de 6-3 terug op de 3e lijn onbewust. We weten nog van de 1-3 dat er bij de 3 een traject van vallen en opstaan is, van “bonds made and broken”. De 3 is de lijn van aanpassen aan de verandering en leren wat niet werkt. De 6 is bewust in dit geval en heeft transitie als thema. De 3 fases waar de 6e lijn mee te maken heeft zijn de periode 0 tot ongeveer 29 jaar, 29 tot 51 ongeveer en 51 en verder. Binnen die fases zitten grote verschillen in hoe ze reageren en zijn. Zie voor meer uitleg over de 6 de blogs over de 6-2 en de personality lijnen van het hexagram. 

De eerste fase is bij de 6 om te ontdekken wat niet werkt en heeft ze een 3 levensweg. Nu dus een 3-3 profiel voor de eerste dertig jaar van haar leven. Achter elkaar botsingen, gebeurtenissen die zomaar gebeuren, dingen die mis gaan, mensen die wegvallen en waanzinnig veel dingen die niet werken ontdekken. We mogen deze mensen ontzettend dankbaar zijn dat ze dit proces aangaan want ze hebben absoluut niet het makkelijkste pad gekozen.

Aan het eind van die 29 jaar kunnen ze niet wachten tot ze op het dak kunnen dus ze pakken een trampoline en springen er op bij wijze van spreken! De 6-2 als ze op het dak is heeft haar onbewuste een 2 met thema alleen zijn en haar eigen proces, de 6-3 heeft die luxe van alleen kunnen zijn niet. Als de 6-3 op het dak zit komen er nog steeds mensen en gebeurtenissen die tegen haar op botsen. En in plaats van op het dak te blijven zoals de andere profielen met een 6 er in heeft de 6-3 de druk van het proces klaar maken voor het volgende hexagram en klimt dus van het dak af als ze geroepen wordt door een nieuwe gebeurtenis en leeft de ervaring ten volle. De 6-3 heeft dus niet de tijd om haar objectiviteit te ontdekken maar blijft steeds de ervaring in gaan. Geen rust voor de 6-3, niet werkelijk, wel tijdelijk.


Het profiel in Human Design geeft 70% van ons Purpose, de betekenis, de weg, het doel, de zin aan van de weg die je beloopt. De cijfers 1 tot 6 staan voor de lijnen in de hexagrammen die jouw profiel bepalen. Lees het blog over de verschillende persoonlijkheidslijnen en de rollen van de profielen hier:
http://koppernicus.blogspot.com/2016/10/human-design-profielen-wat-zijn-nou-die.html

Het laatste Profiel 6-3 Rolmodel – Martelaar.In de eerste fase zijn het dus Martelaar – Martelaar profielen mat dubbel de anarche, dubbel de pessimisme, dubbel het volhouden tot het einde en dubbel, wat zege ik VIERdubbel de “bonds made and broken”. Ik heb geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen. Niet. Het leven staat op zijn kop. En met al die pessimisme is het niet gek dat ze op een gegeven moment gaan denken dat alles tegen ze is, dat ze slachtoffer zijn van het leven. En ze hebben geen reden om anders te denken op dat moment, anders dan volhouden, “er is vast wel iets anders, kijken of dat werkt.. Nee, dat werkt ook niet.”. Natuurlijk hebben deze mensen het niet zwaarder dan de rest, ieder zijn eigen rol en de mate van ervaren van zwaarte is zeer persoonlijk. Je kunt de rollen, de profielen niet werkelijk met elkaar vergelijken ook al doe ik dat in deze blogs wel om verschil duidelijk te maken in hoe dingen werken. Het is anders, hun eigen leven, hun eigen pad. Met downs EN ups. Vergis je niet er valt vrede te vinden in dit profiel, je kunt leren omgaan met hoe je leven loopt en niet lijkt te lopen. Ook deze mensen vinden liefde, hebben periodes van geluk en allerlei dingen die wel lopen en fijn zijn voor een bepaalde periode. Immers volhouden door het volhouden is een strategie die werkt, er is vast iets anders, laten we dat proberen en in dat proberen zitten prachtige ervaringen. De anarchist onder de anarchist wil graag dat dingen die niet werken afgebrand worden en gesloopt. Zijn er dan helemaal klaar mee als het niet werkt. De pessimist waarvan we eerder lazen dat het meer een “geen vertrouwen hebben in de toekomst” is zal steeds tegen dingen aan lopen die haar gevoel zal bevestigen. Zo zit het in elkaar. Dat werkt voor iedereen zo. Wat je geloofd is wat je bevestigd vind.

Opstaan en vallen iedere keer weer eist zijn tol en ook lichamelijk kan de 6-3 allerlei uitdagingen treffen. En als ze niet meer door kan gaan dan komt er vanuit het onbewuste (soms van buiten ) een reden om toch weer door te kunnen gaan. Dat is een van de prachtige mogelijkheden van dit profiel. In de eerste 29 jaar is ook in relaties een apart partoon te vinden. Op het gebied van bonding strategy is het bonds made and broken, op het gebied van sexuality is het bonds made and broken, op het gebied van security strategy/inkomen/studie is het bonds made and broken en op het gebied van humanity en de rol van vriendschappen is het bonds made and broken. Dus binnen 4 gebieden komt dit thema de eerste 30 jaar aan bod. Dat betekent dat mensen en werk komt en gaat en ze er in zal stappen als ze kan om later weer los te laten. Maar de 6-3 heeft de capaciteit om te leren hoe wèl om te gaan met dingen, met werk en met mensen. Immers door te leren wat niet werkt leren we ook wat wel kan werken. Er zijn immers hele periodes in het leven in dit profiel dat dingen wel fijn zijn dat geluk komt kijken, dat ze verliefd wordt of een meevaller heeft, diepe vriendschappen met mensen die haar begrijpen en bij haar willen zijn. Dus ze kan er van leren. Bonds made and broken betekent niet dat mensen permanent weg moeten uit haar leven. Er is een gezonde manier van om gaan met dit thema. Relaties waarbij je niet dagelijks bij elkaar ben, waarbij je niet altijd op dezelfde plek bent, waarbij er variatie is en afwisseling werken wel omdat er rekening gehouden wordt met het afscheidthema. Hoewel de 6-3 zoekt naar dat punt van rust zullen er steeds dingen zijn die haar gebeuren die relaties en vriendschappen onder druk zetten. Ze heeft echter de capaciteit voor enorme diepgang en om lang vol te houden, ze zal niet op geven. De anarchist wil afbreken als het niet gelukt IS maar tot die tijd blijft ze volhouden en doorgaan. Ze kan werk vinden of zelfstandig worden in werk waarbij ze steeds weer nieuwe mensen ontmoet, waarbij ze reist, waarbij ze niet te lang op dezelfde plek is maar toch een stabiel doel heeft. Die afwisseling, ik heb het al bij de 3-5 besproken, is noodzakelijk en op die manier is een goede, stabiele en gezonde relatie zeker mogelijk.

De tweede fase. Rolmodel – MartelaarDe martelaar-martelaar wordt rolmodel-martelaar dus er zullen mensen naar haar toe komen die datgene wat zij te bieden heeft zullen vragen. En wow reken maar dat ze wat te bieden heeft. Ze weet precies in welke gebieden niet te jagen, niet te zijn, welke dingen niet eetbaar zijn, wat voor soort mensen je niet in zee moet gaan. Ze heeft een waanzinnige mensenkennis opgedaan en heeft en schat aan ervaringen die gedeeld moeten worden. Dit is haar gave, het is dus belangrijk haar te laten vertellen wat er allemaal gebeurd is en hoe dingen gaan, ze is immers het einde van het hexagram, een plek die we allemaal eens bewandelen in het proces. Ze is er voor om mensen bewust te maken van wat niet werkt en daarmee vooruit te helpen. “Luister ik zie dat je het moeilijk hebt en ik weet hoe dat voelt, je gaat er weer uit komen als je volhoudt, echt want alles is tijdelijk, laat mij je verder helpen door je te vertellen wat ik weet dat niet werkt”. Dit is de 6-3. Ze is transpersoonlijk dus ze is er voor anderen. En ze is ook het rolmodel, de kluis vol ervaringen over het leven een kluis met inhoud die bekeken moet worden dus als je haar tegenkomt luister dan, vraag naar haar verhaal. We hebben deze mensen nodig, ze zijn onmisbaar. Van daaruit bekeken en wetend dat ze steeds weer van dat dak af zal komen heeft ze een paar prachtige tools meegekregen die ze op haar pad vind. Te beginnen bij de administrator met daaronder de anarchist. In wezen is ze hiermee degene die zegt welk land te verbranden en welke dingen niet te proberen. Het scheelt een hoop om te weten waar geen bruggen zijn om over te steken. Zo weten we ook welke delen nog niet ontdekt zijn en waar mogelijk wel plekken en richtingen zijn die werken. Een TomTom hebben die de wegen aangeeft en ook waar water is kan heel nuttig zijn.
De limited perspective ontwikkelt zich naar optimisme op het dak met daaronder pessimisme. Als we de pessimisme bekijken als een “geen vertrouwen hebben vanuit de ervaringen die opgedaan zijn” kun je zien waar de optimisme van pas komt. Eenmaal op het dak na haar 29e zou het makkelijk zijn om iedere keer als er iemand komt die een nieuw idee heeft en “kom je moet dit eens zien of proberen” af te wijzen. Maar de optimisme zorgt er juist voor dat ze het toch gaat proberen en gaat kijken of iets toch wel werkt. Èn de optimisme kan er voor zorgen dat ze haar rol gaat zien en tevreden kan zijn met haar rol in het geheel. Het zorgt er voor dat ze toch weer nieuwe dingen gaat proberen, dat is haar rol immers. De perioden met relatieve rust en liefde die ze ervaart helpen ook met het leven meer licht te geven. Ja het is zwaar maar zo is het leven nou eenmaal. Er zijn ook vele lichtpuntjes in het te vinden als ze eenmaal gevallen is want vallen en opstaan blijft een deel van haar leven hebben. Eigenlijk bij ons allemaal en daarin hebben we een groot voorbeeld aan haar. De aspired to role veranderd in Objectiviteit met daaronder Sustainment. Dus volhouden doordat ze objectiviteit ontwikkelt. Dit is echter niet de objectiviteit zoals de 6-2 die ontwikkeld, deze is veel persoonlijker. Gaat meer over haar eigen leven terwijl de 6-2 objectiviteit voor ons allemaal ontwikkelt. De 6-3 is teveel met haar eigen proces bezig om objectiviteit te kunnen ontwikkelen voor de groep. Die objectiviteit ontwikkelt ze op het dak in de perioden dat het rustig en liefdevol is en ze niet van het dak af hoeft. Dan kan ze haar eigen proces bezien en er objectiviteit over ontwikkelen

Relaties

De bonding strategy ontwikkelt zich in “soul mate or not” welke ze haalt uit het kunnen vertellen over haar leven en de reactie daarop. Hierdoor volgt een gevoel dat er een diepere band met iemand ontstaat, een link binnen de relatie. Daar is ze van nature naar op zoekals tegenhanger van de “bonds made and broken van de 3. Als ze die gezond gebruikt en goed geleerd heeft hoe dat werkt in het eerste deel van haar leven kan ze zorgen dat er binnen de relatie momenten zijn waarbij ze elkaar niet zien, hun eigen weg gaan, af en toe op vakantie gaan of dergelijke bewegingen. Dan kan ze ook seksueel een gezonde relatie hebben wat in het begin van haar leven nogal onder spanning heeft kunnen staan. Ook in werk heeft ze een ander thema en dat is “trust or not” en dan met name in zichzelf en haar eigen kunnen. Daaronder de bonds made en broken dus wisselend werk met wisselende mensen is belangrijk voor haar.De derde fase. In de derde fase, als ze eenmaal van het dak af blijft heeft ze nog steeds niet het gevoel dat ze genoeg op het dak is geweest. Toch herkent ze het proces en de noodzaak van in de ervaringen te blijven en de wijsheid te ontwikkelen die daar uit komt. Er kan een soort van acceptatie komen van haar weg. Ze is immers de rolmodel en ze merkt dat mensen haar ook om haar advies vragen. Als ze volgens type en strategie leeft zal ze zeker een mate van vertrouwen kunnen ervaren zodat ze een meer geleidelijke ervaring heeft en het leven ervaren als passagier in plaats van de bestuurder die alles in de hand moet houden zal helpen om de gebeurtenissen en thema's te begrijpen en de schoonheid van de reis te gaan ervaren. In die zin kan Human Design flink wat betekenen in het leven van dit profiel mocht ze daar mee in aanraking komen en er in willen duiken.


Tot slot


Zo zijn we aan het einde gekomen van de Human Design profielen serie. Ik heb immens genoten van de reis die deze profielblogs mij en anderen hebben gebracht. Het leuke aan de 5-1 is dat het 1 (onderzoeker) gedeelte onbewust gaat. De drive om de diepte in te gaan is er zeker maar sommige delen van het onderzoek gaan bij mij onbewust. Er dan blogs over schrijven helpt met het bewust maken van wat in me zit. Ik ben ook een 20-57 projector dus als ik intuïtief laat komen vanuit het nu kan ik delen vanuit mijn onbewuste in het bewuste laten komen door te schrijven. Vele kwartjes zijn gevallen en ik ben blij dat ik jullie mag meenemen op deze reis. .

Veel mensen leven in een wereld van niet-zelf waarbij ze constant wat geprogrammeerd wordt door simpelweg de aanwezigheid van anderen niet in de gaten hebben. Dat is gewoon hoe het werkt. Later daarover meer. De mensen die deze profielenserie hebben gelezen zijn zich nu in ieder geval bewust van een deel van hun leven. Waar ik kan zal ik stapsgewijs nieuwe series blogs gaan plaatsen.

Opvallend is dat er ook een of twee mensen bij zijn bij wie het niet lijkt te passen. Of dat ligt aan mijn vertaling, aan onjuiste invoer gegevens of aan het simpele feit dat mensen de systemen die bij hun passen kiezen, de een kiest de maya kalender, de ander astrologie en weer een ander een heel ander systeem. Human Design werkt voor vrijwel iedereen die er mee in aanraking komt, of iemand het dan ook omarmt is een heel persoonlijke keuze. Het is ingewikkelde stof en zeker niet voor iedereen begrijpbaar. Voor mij geldt in ieder geval dat het helpt met accepteren en genieten van mijn rit om te weten welk profiel ik berijd dit leven.

Love you all.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten